当前位置: 首页 > 热点

天天速递!tell_me及a及lie

发布时间:2023-03-24 22:25:25 来源:互联网


(资料图片仅供参考)

一、题文

Ever since I was a little child, my parents have told me to be honest because it is the right thing to do. As I got older, I realized something very important. If just once you are deceitful and tell a lie, it will greatly change people"s opinions about you and their way of acting toward you. When you tell a lie, you lose that person"s trust forever or have to work your whole life to get it back. It is my personal goal to achieve great things in life and honesty(诚实) will sure help me get there. For me right now losing somebody"s trust would be a truly terrible thing. My parents would be stricter on the things they let me do and the places that they used to let me go to. My friends would never again tell me a secret or believe many things I told them. Whatever you do for a living or wherever you live, honesty is something very important. Honesty gets you much higher in life while telling a lie can make you get into more problems. I can already tell that the great people I have met so far are all honest people. I hope that I"ll never fall into a situation where I"ll lie. Honesty is just as important to me as my family. Already, I know it is something that will improve my future and my relationship with all people. It is something about myself that I hope never to lose no matter what happens. Honesty will help me no matter whether I"m at school, home or just hanging out with friends. It is something that I hope my children will also have and value.(1)The underlined word "deceitful" in Paragraph 1probably means "___".A.strangeB.luckyC.sadD.dishonest(2)Which of the following statements is NOT true?___A.Being honest is very important and helpful.B.The writer was taught to be honest when he was young.C.The writer thinks it doesn"t matter if he tells a lie.D.To win others" trust is not easy.(3)What does the writer want to tell us in the passage?___A.Ways to be honest.B.Honesty is very important for us to achieve our goals.C.True friendship is based on(以…为基础) others" trust.D.Honesty can make us live a happy life.(4)How is the text mainly developed?___A. By making comparisons.(作比较)B.By showing facts.C By explaining reasons.D. By giving examples.

二、解答

【文章大意】本文主要讲述了诚实对一个人非常重要。它在我们生活的各个方面都有很大的帮助。我们的世界有了诚实变得更加美好。(1)【答案】D【解析】题干的意思是:第一段中带下划线单词“deceitful”有可能是什么意思?结合句子“If just once you are deceitful and tell a lie, it will greatly change people"s opinions about you and their way of acting toward you.”(如果你只是一次______和说谎,这将极大地改变人们对你的看法和对你的行为方式 ) and表并列,前后词性和意思相近。因此“deceitful”和“tell a lie”(说谎)的意思相近。故可以推测出“deceitful”的意思是“不诚实的”。结合选项,A奇怪的,B幸运的,C伤心的,D不诚实的。故选D。(2)【答案】C【解析】题干的意思是:下面哪一项陈述是不正确的?结合选项,A诚实是非常重要和有益的,结合第二段最后一句“Whatever you do for a living or wherever you live, honesty is something very important.”(无论你以什么为生,无论你住在哪里,诚实都是非常重要的)以及最后一段“I know it is something that will improve my future and my relationship with all people. It is something about myself that I hope never to lose no matter what happens. Honesty will help me no matter whether I"m at school, home or just hanging out with friends.”(我知道这会改善我的未来和我与所有人的关系。无论发生什么,我都希望永远不要失去我自己。不管我是在学校,在家里,还是和朋友们在一起,诚实都会帮助我)因此得知诚实是重要并且有有益的。因此A选项正确。B这位作者在年轻时被教导要诚实,结合第一段“Ever since I was a little child, my parents have told me to be honest because it is the right thing to do.”(从我小时候起,我父母就告诉我要诚实,因为这是正确的做法)因此B选项正确。C作者认为他说谎是无关紧要的,结合第一段“When you tell a lie, you lose that person"s trust forever or have to work your whole life to get it back.”(当你说谎的时候,你就永远失去了对方的信任,或者你必须用你的一生来挽回)因此作者认为诚实很重要,并不是无关紧要的。C选项错误。D要赢得别人的信任并不容易。结合第一段“When you tell a lie, you lose that person"s trust forever or have to work your whole life to get it back.”(当你说谎的时候,你就永远失去了对方的信任,或者你必须用你的一生来挽回)因此赢回信任不容易,D选项正确。故选C。(3)【答案】D【解析】题干的意思是:作者想在文章中告诉我们什么?通读全文,作者告诉读者诚实很重要。它在生活的各个方面都能帮助我们。让我们的生活更加幸福。结合选项,A诚实的方法,B诚实对我们实现目标非常重要,C真正的友谊建立在别人的信任之上,D诚实能使我们过上幸福的生活。故选D。(4)【答案】B【解析】题干的意思是:文本主要是如何发展的?通读全文,都是在讲述事实,讲道理给读者听。结合选项,A通过作比较,B通过展示事实,C通过解释原因,D通过举例说明。故选B。

三、分析

本文到此结束,希望对大家有所帮助。

标签:

Copyright   2015-2022 西南质量网 版权所有  备案号:皖ICP备2022009963号-8   联系邮箱:39 60 29 14 2@qq.com